Gegrilde groenten met schelvishaasje op de barbecue

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
30 min
Ingrediënten: 
2 puntpaprika’s
1 ijsbergsla
8 kleine, zoete worteltjes
handvol pompoenpitten
100 g SPAR rucola
4 schelvishaasjes
8 blaadjes salie
8 plakjes pancetta
2 el citroensap
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
2 poivrons pointus
1 salade iceberg
8 petites carottes
1 poignée de graines de potiron
100 g de rucola SPAR
4 filets d’aiglefin
8 feuilles de sauge
8 tranches de pancetta
2 cs de jus de citron
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Snij de ijsbergsla in 4 partjes en steek er een houten prikker door. Schil de wortelen en blancheer ze 5 minuten in licht gezouten water. Giet af. Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Besmeer alle groenten met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de groenten 10 minuten op de barbecue en keer ze regelmatig om.

Kruid elke visfilet met peper en leg er 2 blaadjes salie op. Omwikkel met 2 plakjes pancetta en bind eventueel vast met keukentouw. Bestrijk de vispakketjes met olijfolie en leg ze 8 minuten mee op de grill.

Serveer de gegrilde groenten  met de rucola en bestrooi met de pompoenpitjes. Geef er een stukje vis bij en bedruppel het gerecht met het citroensap.

 

Slecht weer vandaag?
Voor de groenten : grill de groenten 15 min in een grillpan.
Voor de vis:  bak de vispakketjes langs weerzijde 4 à 5 minuutjes in een pan.