Gegrilde oesters met pit

Aantal stuks: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 min
Bereidingstijd: 
5 min
Ingrediënten: 
8 Zeeuwse oesters
50 g zachte lookboter
1 chilipeper, fijngehakt
sap en rasp van 1 citroen
1 el fijngehakte peterselie
grof zeezout
zwarte peper
Ingrédients: 
8 huîtres de Zélande
50 g de beurre mou à l’ail
1 piment, haché finement
le jus et l’épluchure râpée d’un citron
1 cs de persil finement haché
gros sel de mer
poivre noir
Bereiding: 

Meng de chilipeper, citroenrasp en -sap en de peterselie door de lookboter. Verwarm de grill voor. Open de oesters met een oestermes. Verwijder de platte schelp en snij de oester los van de onderste schelp. Verwijder eventuele scherfjes. Leg de geopende oesters op een zoutbedje op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het botermengsel over de oesters en maal er wat zwarte peper over. Grill de oesters 3 minuten tot de boter goed heet wordt. Strooi wat grof zeezout op een schaal en schik er de schelpen op. Serveer meteen.