Gegrilde spieringkotelet met een warm slaatje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
4 tomaten (in 4)
2 geplette knoflookteentjes
1 el balsamico
5 el olijfolie
blaadjes van 2 rozemarijntakjes
20 salieblaadjes
peper & zout
400 g geschilde aardappelen
in schijfjes
4 spieringkoteletten
150 g prinsessenbonen
in twee gebroken
150 g erwten
Ingrédients: 
4 tomates coupées en 4
2 petites gousses d'ail écrasées
1 cs de vinaigre balsamique
5 cs d'huile d'olive
les petites feuilles de 2 branches de romarin
20 petites feuilles de sauge
poivre et sel
400 g de pommes de terre en tranches
4 côtelettes au spriringue
150 g de haricots princesse coupés en 2
150 g de petits pois
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°. Meng de tomaten, look, balsamio, 3 eetlepels olie, de rozemarijn en salie onder elkaar. Verdeel dit over een bakplaat en strooi er peper en zout over. Ongeveer 20 minuten in de oven plaatsen. Kook intussen de aardappelschijfjes 10 minuten in zout water. Afgieten. Kruid het vlees met peper en zout en bak het 4 minuten aan iedere kant in de resterende olijfolie. Kook tegelijk de boontjes en erwten 2 minuten in zout water. Afgieten. Meng de tomaten, aardappelen, bonen en erwten onder elkaar en serveer ze bij de koteletten.