Gehaktbrood met puree en kriekjes

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
50 min
Ingrediënten: 
500 g rundergehakt
1 el ketchup
1 el mosterd
1 paprika, in kleine blokjes
2 el gehakte peterselie
2 el gehakte salie
2 sjalotten, gesnipperd
1 lookteentje, geperst
1 ei
2 à 3 el paneermeel
peper & zout
1 tl cayennepeper
200 g gerookte speklapjes
Voor de krieken:
1 kg krieken uit bokaal
1 el maïszetmeel
Voor de puree:
800 g aardappelen
120 ml lauwe melk
klontje boter
snufje nootmuskaat
Ingrédients: 
500 g de haché de boeuf
1 cs de ketchup
1 cs de moutarde
1 poivron, en petits morceaux
2 cs de persil, haché
2 cs de sauge, hachée
2 échalotes, hachées
1 gousse d’ail, écrasée
1 œuf
2 à 3 cs de chapelure
poivre & sel
1 cc de poivre de Cayenne
200 g de petites tranches de bacon fumé
Pour les griottes :
1 kg de griottes, en bocal
1 cs de maïzena
Pour la purée :
800 g de pommes de terre
120 ml de lait tiède
noix de beurre
une pincée de noix de muscade
Bereiding: 

Doe alle ingrediënten, behalve het spek, bij het gehakt en kneed met je handen goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de speklapjes, iets overlappend, op een snijplank. Vorm met je handen een ovaalvormig brood van het gehakt en leg op het spek. Rol het gehakt in het spek en leg het gehaktbrood in een beboterd bakblik. Zet 40 minuten in de oven.

Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Pureer ze met de boter en de melk en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Warm de krieken met het sap op in een kookpot. Los het maïszetmeel op in wat koud water en giet bij de krieken. Roer tot de saus begint in te dikken. Snij het gehaktbrood in plakjes en serveer er de kriekjes en puree bij.