Gekoelde avocadosoep

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
1 rijpe avocado
1 komkommer
1 sjalotje, fijngesneden
het sap van een halve citroen
1 tl vers gehakte basilicum
250 g magere yoghurt
1 tl olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
1 avocat mûr
1 concombre
1 échalote finement coupée
le jus d'un demi-citron
1 cc de basilic frais haché
250 g de yoghourt maigre
1 cc d'huile d'olive
poivre & sel
Bereiding: 

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijst. Snij het vruchtvlees in blokjes. Doe die samen met de avocado, het sjalotje, het citroensap, de basilicum, olijfolie en yoghurt in een blender. Op smaak brengen met peper en zout en enkele uren laten koelen. Lekker blokjes gegrilde paprika en afgewerkt met basilicum.