Gekoelde wortelsoep

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
5 minuten
Ingrediënten: 
450 g wortel, in schijfjes
1/2 liter kippenbouillon
1,25 dl room
125 g sjalot, fijngesneden
1 el citroensap
1 el ahornsiroop
1 tl vers geraspte gember
½ tl zacht paprikapoeder
en snuifje nootmuskaat
zwarte peper & zout
60 g pecannoten, grof gehakt
de geraspte schil van 1 citroen
Ingrédients: 
450 g de carottes en rondelles
1/2 litre de bouillon de poule
1,25 dl de crème
125 g d'échalote finement hachée
1 cs de jus de citron
1 cs de sirop d'érable
1 cc de gingembre frais râpé
½ cc de paprika doux en poudre
une pincée de noix de muscade
poivre & sel
60 g de noix de pécan, hachées gros
la peau râpée d'un citron
Bereiding: 

Kook de wortelschijfjes 10 minuten in de bouillon. Doe ze daarna samen de bouillon, de room, de sjalotten, het citroensap, de ahornsiroop, gember, paprikapoeder en nootmuskaat in een krachtige blender. Mixen tot je een gladde massa hebt. Op smaak brengen met peper en zout en enkele uren in de koelkast zetten. Rooster intussen de pecannoten samen met de citroenzeste en een paar snuifjes versgemalen zwarte peper. Schep de soep in kopjes of glaasjes en strooi er de notenmengeling over.