Gentse waterzooi met knolselder en kip

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
40 min
Ingrediënten: 
4 kipfilets
2 wortelen, in schijfjes
½ knolselder, in blokjes
2 preistengels, in ringen
2 selderijstengels, in boogjes
1 ui, fijngesnipperd
1 el maïszetmeel
1 l kippenbouillon
200 ml room
Boter
½ bosje bieslook, fijngehakt
1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
peper & zout
Ingrédients: 
4 filets de poulet
2 carottes, en rondelles
1/2 céleri-rave, en dés
2 tiges de poireau, en anneaux
2 branches de céleri, en boucles
1 oignon, haché finement
1 cs de maïzena
1 l de bouillon de poule
200 ml de crème
beurre
1/2 bouquet de ciboulette, finement hachée
1 bouquet garni (thym, laurier, persil)
poivre & sel
Bereiding: 

Smelt een klontje boter in een diep pan en stoof de groenten kort aan. Breng de kippenbouillon aan de kook met het kruidentuiltje. Voeg de kipfilets toe en laat op een zacht vuur ongeveer 10 minuten sudderen. Voeg de groenten toe en kook ze beetgaar. Schep de kip en de groenten uit de bouillon en verwijder het kruidentuiltje. Zeef de bouillon en laat even inkoken. Los het maïszetmeel op in wat water en giet bij de bouillon. Roer er vervolgens de room door. Kruid met peper en zout. Snij de kipfilets in plakjes en doe samen met de groenten weer bij de saus. Warm nog even door. Verdeel de waterzooi over diepe borden en werk af met bieslook. Lekker met gekookte aardappelen.