Gepocheerde peren

Aantal stuks: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
1 liter appelsap
5 dl ginger ale (bv: Canada Dry)
6 el suiker
1 kaneelstokje
1 anijssterretje
2 cm gemberwortel, in plakjes
8 vaste peren (bv. Conférence)
2,5 dl aardbeiencoulis
Ingrédients: 
1 litre de jus de pomme
5 dl de ginger ale (ex: Canada Dry)
6 cs de sucre
1 bâton de cannelle
1 anis étoilé
2 cm de gingembre, en tranches
8 poires fermes (ex: Conférence)
2,5 dl de coulis de fraise
Bereiding: 

Doe het appelsap, de ginger ale, de suiker, het kaneelstokje, het anijssterretje en de gember in een pan en breng het mengsel aan de kook. Schil de peren en plaats ze in de siroop. Afdekken en ongeveer 20 minuten zachtjes laten koken tot de peren zacht zijn. Doe ze daarna in een plastic doos en giet er de siroop over. Plaats dit een nacht in de koelkast. Opdienen met aardbeiencoulis.