Gerookte zalm met zoetzure sjalot en radijs

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
1 dl witte wijnazijn
1 tl suiker
1 dl water
100 g gepelde sjalotjes
250 g gerookte zalm
½ bot radijsjes
2 el olijfolie
het sap van ¼ citroen
tuinkers
Ingrédients: 
1 dl de vinaigre de vin blanc
1 cc de sucre
1 dl d'eau
100 g d'échalotes épluchées
250 g de saumon fumé
½ botte de radis
2 cs d'huile d'olive
le jus de ¼ de citron
cresson
Bereiding: 

Meng de wijnazijn, de suiker en het water onder elkaar en breng dit aan de kook. Af laten koelen. Snij de sjalotten in zeer fijne ringetje en leg die een uur in de zoetzure marinade. Snij de radijsjes even dun als de sjalotjes en leg ze een half uur in ijskoud water.

Roer de olijfolie en het citroensap onder elkaar. Schik de zalm op een mooi groot bord. Strooi er de sjalotringetjes, de radijsplakjes en plukjes tuinkers over. Besprenkelen met de citroenolie en opdienen met partjes citroen en heerlijk brood.