Gevuld kalfslapje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Moeilijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
90 minuten
Ingrediënten: 
100 g hazelnoten
1 laurierblad
100 g gedroogde abrikozen (fijngesneden)
1 el verse tijmblaadjes
1 wortel (grof gesneden)
1 prei- en 1 selderstengel (grof gesneden)
4 kalfslapjes
peper & zout
5 peperbolletjes
8 plakken serrano-ham
8 dl kalfsfond
2 dl droge sherry
750 g groene asperges
6 el olijfolie
250 ml room
100 g geraspte kaas
Ingrédients: 
100 g de noisettes hachées grossièrement
100 g d'abricots secs coupés fin
1 cs de petites feuilles de thym frais
1 carotte coupée gros
1 poireau et 1 morceau de céleri coupé gros
4 escalopes de veau
poivre & sel
8 tranches de jambon Serrano
6 cs d'huile d'olive
8 dl de fond de veau
2 dl de sherry sec
5 grains de poivre
1 feuille de laurier
750 g d'asperges vertes
250 ml de crème
100 g de fromage râpé
Bereiding: 

Hak de noten grof en rooster ze goudbruin in een pan met antikleeflaag. Kruid de kalfslapjes met peper en zout en bedek ze met serrano-ham. Strooi er de noten, abrikozen en tijm op en rol het vlees stevig op. Bak de rollades rondom bruin in 2 eetlepels olijfolie. Bak de groenten aan in 2 eetlepels olie en blus ze met sherry en de helft van de fond. Leg het vlees op de groenten en voeg de peperbolletjes en het laurierblad toe. Dek de pan af en laat het vlees 80 minuten smoren op een laag vuur. Geregeld overgieten met de rest van de fond. Laat het vlees even rusten en doe de saus door een zeef. Kuis intussen de asperges en snij ze in stukjes. Bak die 2-3 minuten aan in de resterende olie. Doe ze in kleine ovenschaaltjes. Giet er opgekookte room over en kruid met peper en zout. Bestrooien met de geraspte kaas. Plaats de asperges 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.