Gevulde aardappel met ei en garnaal

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
4 dikke Charlotte-aardappelen
4 eieren
200 grijze garnalen, gepeld
1 el gehakte sjalotjes
2 el gehakte kruiden (peterselie, bieslook, dille)
50 g boter
peper & zout
nootmuskaat
Voor de saus:
2 eierdooiers
het sap van ¼ citroen
100 g gesmolten boter
0,5 dl room
Ingrédients: 
4 grosses pommes de terre Charlotte
4 œufs
200 g de crevettes grises décortiquées
1 c. à s. d’échalote hachée
2 c. à s. d’herbes hachées (persil, ciboulette, aneth)
50 g de beurre
poivre & sel
noix de muscade
Pour la sauce:
2 jaunes d’œuf
le jus d’¼ de citron
100 g de beurre fondu
0,5 dl de crème
Bereiding: 

Kook de aardappelen in de schil. Klop intussen de eierdooiers met een scheutje water en het citroensap op een zacht vuur luchtig. Voeg er in een straaltje de gesmolten boter bij en werk af met de room. Kruiden met peper en zout.

Snij een hoedje van de aardappelen af en hol ze uit. Kook de eieren 3 minuten en lepel ze uit. Stoof de sjalot in de boter en voeg de aardappelpulp, de eieren, de kruiden, peper, zout en nootmuskaat toe. Alles prakken met de vork, even laten rusten en er dan ¾ van de garnalen onder roeren. Vul hiermee de aardappelen. Leg de rest van de garnalen op de aardappelen serveer er de saus bij.