Gevulde appels

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
8 rode appels
100 g broodkruim
1 tl gemberpoeder
50 g bruine suiker
2 el honing
30 g hazelnoten, grof gehakt
30 g walnoten, grof gehakt
50 g rozijnen
50 g gedroogde veenbessen
50 g gedroogde abrikozen
4 el boter
Ingrédients: 
8 pommes rouges
100 g de chapelure
1 c. à c. de gingembre en poudre
50 g de cassonade
2 c. à s. de miel
30 g de noisettes concassées
30 g de noix concassées
50 g de raisins secs
50 g d’abricots secs
50 g de canneberges séchées
4 c. à s. de beurre
Bereiding: 

Meng het broodkruim, de suiker, de honing, de noten en de vruchten onder elkaar. Verwijder het klokhuis uit de appels met een grote appelboor en strooi er het gemberpoeder in. Vul de appels rijkelijk op met het noten-vruchtenmengsel. Leg op elke appel een klontje boter en zet ze in een ingeboterde ovenschotel. Plaats ze 30-35 minuten in een voorverwarmde oven van 180° (ze mogen niet te plat worden) en serveer ze bij het hoofdgerecht.