Gevulde kalfskotelet met citroenmarinade

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
4 grote kalfskoteletten (van ca. 250 g)
peper & zout
3 citroenen
300 g venkel
1 el olijfolie
1 kg aardappelpuree
Voor de marinade:
het sap en de geraspte schil van een citroen
8 el olijfolie
3 el fijngehakte verse salie
2 el fijngehakte sjalotten
4 el mosterd
1 el fijngehakte knoflook
1 el zwarte peper uit de molen
Ingrédients: 
4 grandes côtelettes de veau (d'environ 250 g)
poivre & sel
3 citrons
300 g de fenouil
1 cs d'huile d'olive
1 kg de purée de pommes de terre
Pour la marinade:
le jus et l'épluchure râpée d'un citron
8 cs d'huile d'olive
3 cs de sauge fraîche, hachée fin
2 cs d'échalote, hachée fin
4 cs de moutarde
1 cs d'ail hachée fin
1 cs de poivre noir du moulin
Bereiding: 

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote diepvrieszak en stop er de koteletten bij. Goed omschudden en een nacht in de koelkast leggen. Dep de koteletten de dag van gebruik helemaal droog. Snij de koteletten langs de zijkant zover mogelijk in zodat er een enveloppe ontstaat die je kunt opvullen.

Snij de venkel fijn en stoof hem zacht in de olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout. Stop de venkel in de koteletten en bak ze aan elke kant 5 minuten boven een hete grill, samen met partjes citroen. Warm intussen de puree op en meng er enkele lepels van de marinade onder. Laat het vlees nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en dien het op met de puree en de gegrilde citroenpartjes.