Gevulde kalkoen

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
45 minutes
Bereidingstijd: 
150 minutes
Ingrediënten: 
1 kalkoen
2,5 dl kippenbouillon
200 g champignons, in blokjes
250 g ui, fijngehakt
250 g knolselder, in kleine blokjes
1 groene paprika, in kleine blokjes
olijfolie
peper & zout
een heel volkoren brood
250 g gedroogde veenbessen
125 g pecannoten, grof gehakt
2 los geklopte eieren
2 tl gedroogde salie
2 tl gedroogde oregano
Ingrédients: 
1 dinde
2,5 dl de bouillon de poule
200 g de champignons, en morceaux
250 g d'oignon, finement haché
250 g de céleri-rave, en petits cubes
1 poivron vert, en petits cubes
huile d'olive
poivre & sel
un pain complet entier
250 g de canneberges séchées
125 g de noix de pécan, hachées gros
2 œufs battus
2 cc de sauge séchée
2 cc d'origan séché
Bereiding: 

Meng 1 eetlepel olijfolie en een theelepel zout onder de ui, champignons, selder en groene paprika. Verdeel deze groenten over een bakplaat. Afdekken met aluminiumfolie en 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200° plaatsen. Snij het brood in blokjes van ± 1,5 cm en strooi die de laatste 10 minuten over de groenten. Meng de groenten en het brood daarna samen met de kippenbouillon, de eieren, de pecannoten, veenbessen, salie, oregano en een halve theelepel versgemalen zwarte peper onder elkaar. Wrijf de kalkoen in met olijfolie, kruid ze met peper en zout en vul ze rijkelijk met de stuffing. Plaats ze daarna in de oven van 200°. Verlaag na 45 minuten de temperatuur tot 175°en laat de kalkoen nog 60 tot 75 minuten bakken.