Gevulde kwartels met knolselderpuree en groentjes

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minutes
Bereidingstijd: 
20 minutes
Ingrediënten: 
4 kwartels, panklaar
400 g kalfsgehakt
400 ml kalfsfond
1 bussel wortelen (met loof)
2 appels
80 g vers broodkruim
2 el verse koriander, grof gehakt
boter
olijfolie
peper en zout
Ingrédients: 
4 cailles, prêtes à cuire
400 g de haché de veau
400 ml de fond de veau
1 botte de carottes (avec fanes)
2 pommes
80 g de mie de pain fraîche
2 cs de coriandre fraîche, hachée grosse
beurre
huile d'olive
poivre & sel
Bereiding: 

Snij de appels in blokjes en bak ze goudgeel in 1 el boter. Doe ze samen met het gehakt en het broodkruim in een kom. Goed kneden en kruiden met peper en zout. Vul de kwartels met het gehaktmengsel en bind de pootjes samen. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de kwartels erin goudbruin. Schil intussen de wortelen, maar laat er nog een stukje loof aan. Leg ze in een ovenschaal. Besprenkelen met olijfolie en kruiden met de koriander, peper en zout. Leg de kwartels in een aparte, ingevette ovenschaal en zet ze daarna samen met de wortelen 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°, tot de wortelen beetgaar zijn. Bedruip de kwartels geregeld met het braadvocht.

Blus de braadpan van de kwartels met de kalfsfond. Roer het aanbaksel goed los, laat even inkoken en zeef de saus. Voeg eventueel een scheutje room toe en kruid met peper en zout. Serveer de kwartels met de worteltjes en de saus. Heerlijk met knolselderpuree.