Gewokte rundsreepjes met rijst

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
400 g rijst
2 el wokolie
4 el sojasaus
2 tl maïzena
3 el honing
1 el witte wijnazijn
1 el geraspte gember
500 g rundsgebraad, in reepjes
1 ui, in ringen
250 g broccoliroosjes
250 g bloemkoolroosjes
1 rode paprika in reepjes
1 gele paprika in reepjes
3 wortelen, in stukjes van ± 1,5 cm
100 g lente-ui, grof gesneden
Ingrédients: 
400 g de riz
2 cs d'huile pour wok
4 cs de sauce soja
2 cc de maïzena
3 cs de miel
1 cs de vinaigre de vin blanc
1 cs de gingembre râpé
500 g de bœuf pour rôti, en lamelles
1 oignon, en anneaux
250 g de fleurs de brocoli
250 g de fleurs de chou-fleur
1 poivron rouge émincé
1 poivron jaune émincé
3 carottes en morceaux de ± 1,5 cm
100 g de jeunes oignons coupés gros
Bereiding: 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Marineer intussen de rundsreepjes in een mengeling van 1 eetlepel wokolie, de sojasaus, maïzena, honing, witte wijnazijn en gember.

Bak de uienringen 2 minuten in de resterende wokolie. Voeg de rest van de groenten (behalve de lente-ui) toe en vak ze 5 minuten mee. Uit de pan halen en dan het vlees bakken, ongeveer 6-7 minuten. De groenten terug toevoegen en nog even op laten warmen. Serveer het vlees en de groenten op de rijst en strooi er de lente-ui over.