Grand Noir met vijgenchutney

Aantal stuks: 
16
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
50 minuten
Bereidingstijd: 
5 minuten
Ingrediënten: 
250 g Cambozola Grand Noir
500 g verse vijgen
0,7 dl Crème de Cassis
1 dl rode wijn
4 el balsamico
80 g suiker
peper & zout
cayennepeper
Ingrédients: 
250 g de Cambozola Grand Noir
500 g de figues fraîches
0,7 dl de crème de cassis
1 dl de vin rouge
4 c. à s. de vinaigre balsamique
80 g de sucre
sel et poivre
poivre de Cayenne
Bereiding: 

Snij de Grand Noir in 16 blokjes en zet ze koud. Snij het vruchtvlees van 450 g vijgen in stukjes. Doe ze samen met de andere ingrediënten in een pannetje en warm dit op tot net onder het kookpunt. Ongeveer 45 minuten op een zacht vuurtje laten staan. Eventueel verder op smaak brengen en af laten koelen. Verdeel de chutney over hapjeslepels en leg er een blokje kaas en een stukje vijg op.