Griekse komkommersalade

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 min
Ingrediënten: 
1 komkommer, ontpit, in blokjes
200 g kerstomaatjes, gehalveerd
100 g rucola
1 pepertje, in ringen
1 rode ui, in ringen
2 lente-uitjes, in ringen
handvol zwarte olijven
200 g fetakaas
Voor de dressing:
3 el olijfolie
1 el citroensap
1 el dragon, gehakt
1 el peterselie, gehakt
1/2 lookteentje, geperst
peper & zout
Ingrédients: 
1 concombre, épépiné, en dés
200 g de tomates cerise coupées en deux
100 g de rucola
1 piment, en anneaux
1 oignon rouge, en anneaux
2 jeunes oignons, en anneaux
une poignée d’olives noires
200 g de fromage feta
Pour le dressing:
3 cs d’huile d’olive
1 cs de jus de citron
1 cs d’estragon haché
1 cs de persil haché
½ gousse d’ail écrasée
poivre & sel
Bereiding: 

Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet koel. Hussel de groenten en olijven door elkaar. Verdeel over de borden, brok­kel er de feta over en bedruppel met de dressing. Lekker met knapperig stokbrood.

Ideaal om mee te nemen op een nazomerse picknick. Doe er de dressing ter plekke op. Zo blijft de salade lekker knapperig.