Guinness cupcakes

Aantal stuks: 
6
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
35 minutes
Bereidingstijd: 
25 minutes
Ingrediënten: 
100 g zachte boter
175 g lichtbruine suiker
100 g zelfrijzende bloem
50 g amandelen, gemalen
5 el cacao
2 tl bakpoeder
1 ei
150 ml Guinness bier
Voor de topping:
120 ml slagroom
115 g mascarpone
65 g poedersuiker
Ingrédients: 
100 g de beurre mou
175 g de sucre brun clair
100 g de farine fermentante
50 g d’amandes moulues
5 cs de cacao
2 cc de baking powder
1 œuf
150 ml de bière Guinness
Pour le topping:
120 ml de crème fouettée
115 g de mascarpone
65 g de sucre en poudre
Bereiding: 

Doe de boter, suiker, bloem, amandelen, cacao, baksoda, het ei en het Guinness-bier in een kom. Maak er een glad deeg van. Verdeel het mengsel over de cakevormpjes en bak 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Laat de cupcakes volledig afkoelen voor je aan de topping begint.

Mix de mascarpone en de poedersuiker in enkele minuten tot een zalvige textuur. Klop de slagroom op tot stevige pieken en spatel er dan het mascarponemengsel door. Versier elke cupcake met een toef van de topping, zodat ze lijken op “perfect pints of Guinness” met schuimkraag.