Happy pasta

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 min
Bereidingstijd: 
15 min
Ingrediënten: 
2 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
3 lookteentjes, geperst
2 el gehakte dragonblaadjes + extra blaadjes voor de garnering
400 g kippengehakt
200 ml witte wijn
800 g tomaten in blik
1 kleine courgette, in blokjes
2 stengels selder, in reepjes
400 g meergranen-pasta
geraspte Parmezaanse kaas
peper & zout
Ingrédients: 
2 cs d’huile d’olive
1 oignon haché fin
3 gousses d’ail écrasées
2 cc de feuilles d’estragon hachées + feuilles en plus pour la garniture
400 g de haché de poulet
200 ml de vin blanc
800 g de tomates en boîte
1 petite courgette en dés
2 tiges de céleri, en lamelles
400 g de pâtes complètes
Parmesan râpé
poivre et sel
Bereiding: 

Verhit de olie in een diepe pan. Voeg de ui, look en gehakte dragon toe en bak 3 minuten. Voeg het kippengehakt toe, breek grotere stukken vlees met een houten lepel, en bak goudbruin. Giet er de wijn bij en laat even inkoken. Doe er dan de tomaten, courgetteblokjes en selder bij en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen. Kook ondertussen de pasta in licht gezouten water beetgaar. Giet af en meng de pasta onder de saus. Verdeel de pasta over vier borden, garneer met de dragonblaadjes en werk af met de geraspte kaas.