Hartverwarmend kalfsstoofpotje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minutes
Bereidingstijd: 
60 minutes
Ingrediënten: 
600 g kalfsstoofvlees
150 g spekblokjes
2 grote uien, in partjes
200 g wortelen, in schijfjes
1 preistengel, in ringen
2 lookteentjes, geperst
bloem
2 dl kalfsbouillon
1,5 dl rode wijn
2 laurierblaadjes
2 tl gedroogde tijm
enkele takjes verse tijm
boter
3 el gehakte peterselie
peper & zout
Ingrédients: 
600 g de carbonnades de veau
150 g de lardons
2 gros oignons, en quartiers
200 g de carottes, en rondelles
1 poireau, en anneaux
2 gousses d’ail, écrasées
farine
2 dl de bouillon de veau
1,5 dl de vin rouge
2 feuilles de laurier
2 cc de thym séché
quelques petites branches de thym séché
beurre
3 cs de persil haché
poivre & sel
Bereiding: 

Haal het vlees even door wat bloem en bak rondom bruin in wat boter in een diepe pan. Voeg zodra het vlees voldoende is dichtgeschroeid het spek en de uien toe. Roer goed om en laat even meebakken. Voeg de wortelen, de prei en de look toe en schep al roerend 5 minuten om. Kruid met peper en zout. Giet er de bouillon en de wijn bij, voeg de tijm en laurierblaadjes toe en laat alles ongeveer 1 uur onder deksel op een laag vuurtje stoven. Bestrooi op het laatst met de gehakte peterselie.