Havermout-repen

Aantal stuks: 
15
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 min
Bereidingstijd: 
120 min
Ingrediënten: 
180 g havermout
80 g noten, granen of zaden naar keuze
80 g gedroogd fruit zoals rozijnen, cranberries of abrikozen
150 ml honing
120 g pindakaas
Ingrédients: 
180 g de flocons d’avoine
80 g de noix, de céréales ou de graines au choix
80 g de fruits secs comme raisins, canneberges ou abricots
150 ml de miel
120 g de beurre d’arachide
Bereiding: 

Verwarm de honing en de pindakaas op een zacht vuur. Hak de noten en fruit grof. Voeg de havermout, noten en fruit toe en meng goed door elkaar. Bekleed een bakblik met bakpapier en doe er het mengsel in. Druk met de bolle kant van een lepel plat. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Snij daarna in repen.

Bewaar de repen in een afsluitbare doos, op een koele plek. Leg tussen elke reep een stukje bakpapier. Zo blijven ze minstens een week goed.