Homemade ketchup

Aantal personen: 
10
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
6 grote tomaten
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
2 blaadjes laurier
100 g rietsuiker
250 ml SPAR rode wijnazijn
1 el mosterd
80g tomatenpuree
tabasco
zeezout
Ingrédients: 
6 grosses tomates
1 poivron rouge
1 oignon
2 gousses d’ail
2 feuilles de laurier
100 g de sucre de canne
250 ml de vinaigre de vin rouge SPAR
1 cs de moutarde
80 g de purée de tomate
tabasco
sel de mer
Bereiding: 

Snijd de tomaten, de ui, de rode paprika en de knoflook in grove stukken. Doe ze samen met de rietsuiker in een kookpot en laat het mengsel enkele minuten stoven. Goed roeren. Schenk de rode wijnazijn erbij en voeg de laurier, de tomatenpuree en de mosterd toe. Laat de kruidige tomatensaus minstens een uur pruttelen op een zacht vuur. Roer regelmatig even om.

Doe het mengsel door een zeef en kruid naar smaak met tabasco en zeezout. Giet de saus in een afsluitbare fles. Door het afkoelen zal de ketchup dikker worden, de warme saus mag dus nog wat lopend zijn. Sluit de fles pas wanneer de saus helemaal is afgekoeld.

Een vers flesje ketchup gaat enkele weken mee in de koelkast.