Italiaanse kruidenstuffing

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
40 minutes
Bereidingstijd: 
45 minutes
Ingrediënten: 
800 g ciabatta, in blokjes van ± 2 cm
7,5 dl gevogeltefond
150 g pancetta, in stukjes gesneden
8 gedroogde dadels, fijngesneden
2 selderstengels, fijngesneden
1 ui, grof gehakt
60 g gedroogde veenbessen
4 el peterselie, grof gehakt
2 el fijngehakte salie
2 el fijngehakte rozemarijn
2 el fijngehakte tijm
1 tl zout
½ tl peper
1 losgeklopt ei
Ingrédients: 
800 g de ciabatta, en cubes de ± 2 cm
7,5 dl de fond de volaille
150 g de pancetta, coupée en petits morceaux
8 dattes séchées, hachées finement
2 tiges de céleri, finement haché
1 oignon, haché gros
60 g de canneberges séchées
4 cs de persil, haché gros
2 cs de sauge, hachée finement
2 cs de romarin haché fin
2 cs de thym haché fin
1 cc de sel
½ cc de poivre
1 œuf battu
Bereiding: 

Laat het brood 5 minuten weken in de gevogeltefond. Bak de pancetta krokant in een antikleefpan. Bak daarna in dezelfde pan de ui en selder gedurende 5 minuten. Op smaak brengen met de peper en het zout. Laat de dadelstukjes 3 minuten meebakken. Meng er de peterselie, salie, rozemarijn en tijm onder. Voeg het spek terug toe, samen met de veenbessen, het brood met de fond en het losgeklopt ei. Goed onder elkaar mengen en in een ovenschotel doen. Vul bijvoorbeeld een piepkuiken, kip of parelhoen met deze stuffing of plaats ze apart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 190°.