Italiaanse steak op bonenpuree

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
600 g steak
4 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 knoflookteentjes, geplet
1 el verse rozemarijnblaadjes
3 blikken witte bonen, uitgelekt
3 tomaten, in blokjes van ± 2 cm
2 el kappertjes
1 el kleine basilicumblaadjes
peper & zout
Ingrédients: 
600 g de steak
4 cs d’huile d’olive
1 oignon finement coupé
2 gousses d’ail, écrasées
1 cs de feuilles de romarin frais
3 boîtes de haricots blancs, égouttés
3 tomates, en dés de ± 2 cm
2 cs de câpres
1 cs de petites feuilles de basilic
poivre & sel
Bereiding: 

Bak de ui, look en rozemarijn 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de bonen, een klein scheutje water en een beetje peper en zout toe. Laat dit 5 minuten pruttelen. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en plet de bonen. Warm houden. Kruid intussen de steaks en bak ze 3-4 minuten aan iedere kant in de resterende olie. Haal ze dan uit de pan en hou ze warm. Bak de tomaten en kappertjes, met een beetje zout, enkele minuten in dezelfde pan. Snij het vlees in plakjes en serveer het op de bonenpuree met de tomatenmengeling er bovenop. Afwerken met basilicumblaadjes.