Jam jams

Aantal stuks: 
12
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
125 g 4-vruchten confituur
125 g bruine suiker
1,25 dl zonnebloemolie
5 el honing
2 el melk
700 g patisseriebloem
¼ tl zout
1,5 tl bakpoeder
½ tl vanille-extract
Ingrédients: 
125 g de confiture 4 fruits
125 g de sucre brun
1,25 dl d'huile de tournesol
5 cs de miel
2 cs de lait
700 g de farine pâtissière
¼ cc de sel
1,5 cc de levure en poudre
½ cc d'essence de vanille
Bereiding: 

Mix de olie, bruine suiker, honing, melk en vanille-extract 2 minuten onder elkaar. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout onder elkaar. Voeg het droge bij het natte mengsel en mix ze goed onder elkaar. Doe dit op het laatst met de hand. Laat het deeg een nacht in het koelkast liggen. Rol het daarna uit op een bebloemd werkvlak tot een dikte van ± 6 mm. Steek er rondjes van 7 cm uit. Leg die op een bakplaat met bakpapier en snij bij de helft van de rondjes in een midden een klein cirkeltje uit. Bak de koekjes 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 175°. Laat de koekjes even afkoelen en verdeel daarna de confituur over de volledige rondjes. Druk er ten slotte de wielvormige koekjes op.