Jenevergoulash

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
140 minuten
Ingrediënten: 
1 kg rundsstoofvlees
0,75 l kippenbouillon
2 uien, in ringen
2 rode paprika’s, in reepjes
100 g diepvrieserwten
1 el bloem
een snuifje cayennepeper
5 el tomatenpuree
0,5 dl oude jenever
2 laurierblaadjes
2 takjes verse tijm
boter
peper & zout
250 g elleboogjespasta
Ingrédients: 
1 kg de carbonnades de boeuf
0,75 l de bouillon de poule
2 oignons, en anneaux
2 poivrons rouges en lamelles
100 g de petits pois surgelés
1 cs de farine
Une pincée de poivre de Cayenne
5 cs de purée de tomate
0,5 dl de genièvre vieux
2 feuilles de laurier
2 petites branches de thym frais
beurre
poivre & sel
250 g de pâtes coudées
Bereiding: 

Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom bruin in een flinke klont boter. Haal het vlees uit de pan en stoof er vervolgens de uienringen en de paprika in aan. Voeg desgewenst een extra klontje boter toe. Goed omroeren en op smaak brengen met cayennepeper. Laat ook de tomatenpuree mee karamelliseren. Strooi er daarna de bloem over en flambeer het geheel met de jenever. Voeg daarna het vlees, de bouillon, de laurier en de tijm toe. Laat dit met het deksel op de pan ongeveer 2 uur pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de erwten toe en breng de goulash op smaak met peper en zout. Dien hem op onder de gekookte pasta.