Jonge spinazie met rode vruchten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
150 g jonge spinazieblaadjes
250 g aardbeien
250 g frambozen
100 g blauwe bessen
100 g pijnboompitten
3 lente-uitjes, fijngesneden
het sap van 1 citroen
6 el olijfolie
2-3 el frambozenazijn
1 tl ahornsiroop
peper & zout
Parmezaan
Ingrédients: 
150 g de feuilles d'épinard jeune
250 g de fraises
250 g de framboises
100 g de myrtilles
100 g de pignons de pin
3 jeunes oignons, finement coupés
le jus de 1 citron
6 cs d'huile d'olive
2-3 cs de vinaigre de framboise
1 cc de sirop d'érable
poivre & sel
Parmesan
Bereiding: 

Roer de olijfolie, het citroensap, de frambozenazijn en ahornsiroop onder elkaar. Breng deze vinaigrette verder op smaak met peper en zout. Spoel de spinazie af en droog hem. Vierendeel de aardbeien. Rooster de pijnboompitten in een pan met antikleeflaaf tot ze net bruin worden. Meng de spinazie, alle vruchten, de lente-ui en pijnboompitten onder elkaar. Schaaf er nog wat Parmezaan over en geef er de vinaigrette apart bij. Je kunt met een gerust hart tuinkruiden naar eigen keuze onder dit slaatje mengen.