Kaas- en uitaartjes

Aantal personen: 
6
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
40 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
3 middelgrote witte uien
2 el olijfolie
2 tl verse rozemarijnblaadjes
450 g geschilde aardappelen, in dunne plakjes
2 dl volle room
100 g geraspte Gruyère
1 knoflookteentje, fijngehakt
peper & zout
500 g kant-en-klaar bladerdeeg
bloem
6 plakken edelham met honing
1 losgeklopt ei
Ingrédients: 
3 oignons blancs moyens
2 c. à s. d’huile d’olive
2 c. à c. de feuilles de romarin frais
450 g de pommes de terre épluchées, en fines rondelles
2 dl de crème entière
100 g de Gruyère râpé
1 gousse d’ail, émincée
sel et poivre
500 g de pâte feuilletée prête à l’emploi
farine
6 tranches de jambon au miel
1 œuf battu en omelette
Bereiding: 

Snij 2 uien in heel fijne ringen. Bak ze in 1 eetlepel olijfolie. Bestrooien met 1 tl rozemarijn. Kook tegelijk de aardappelschijfjes 5 minuten in zout water, giet ze af en laat ze 5 minuten afkoelen. Meng er dan voorzichtig de room, de Gruyère, de look, peper, zout en de gebakken uienringen onder.

Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak tot 6 rondjes van ca. 18 cm. Borstel de rand in met ei. Leg er telkens een plak ham op en verdeel er het aardappelmengsel over. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Borstel ze in met ei en leg er een dikke plak ui op. Besprenkelen met olijfolie, rozemarijn, peper en zout en 30-35 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°.