Kaassoufflé met gerookte zalm

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
1 el bloem
40 g boter
0,475 liter warme melk
60 g geraspte Gouda
4 eierdooiers
5 eiwitten
50 g gerookte zalm, in fijne reepjes
1 tl fijngehakte peterselie
Ingrédients: 
1 c. à s. de farine
40 g de beurre
0,475 litre de lait chaud
60 g de gouda, râpé
4 jaunes d’œufs
5 blancs d’œufs
50 g de saumon fumé, en fines lamelles
1 c. à c. de persil, ciselé
Bereiding: 

Smelt 30 g boter in een pannetje en roer er de bloem onder. Laat deze roux ongeveer anderhalve minuut op een zacht vuur staan. Roer er daarna beetje bij beetje de melk onder. Nog 6-8 minuten laten pruttelen en er dan de geraspte kaas en de eierdooiers onder roeren. Van het vuur halen en aan de kant zetten.

Verwarm de oven voor op 200°. Boter 4 potjes goed in. Klop het eiwit tot stijve pieken. Hef de helft van het eiwit onder de kaassaus, samen met de peterselie en de zalm. Vouw er daarna de rest van het eiwit onder. Verdeel het mengsel over de potjes en plaats ze 18-20 minuten in de oven.