Kaastaart tropicale

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
45 min
Bereidingstijd: 
24 h
Ingrediënten: 
200 g speculaas
80 g gesmolten boter
300 g roomkaas
60 g suiker
1 tl vanille extract
250 ml slagroom
1 ananas
1 tl maïszetmeel
1 el suiker
muntblaadjes
Ingrédients: 
200 g de spéculoos
80 g de beurre fondu
300 g de fromage à la crème
60 g de sucre
1 cc d’extrait de vanille
250 ml de crème fouettée
1 ananas
1 cc de fécule de maïs
1 cc de sucre
feuilles de menthe
Bereiding: 

Stamp de koekjes fijn en meng er de gesmolten boter onder. Verdeel de koekjeskruimels over 4 glaasjes en druk zachtjes aan. Zet 30 min. in de koelkast. Meng de roomkaas, suiker en vanille extract door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel door de roomkaas. Schep het mengsel op de koekjes. Laat een nacht in de koelkast opstijven. Snij het vruchtvlees van de ananas in blokjes. Bewaar enkele blokjes voor de garnering en mix de rest fijn. Haal de ananaspuree door een zeef en vang het sap op. Los de maïszetmeel op in 2 el van het sap. Verwarm de rest van het sap met de suiker en giet er het maïszetmeelmengsel bij. Zet koel. Verdeel de ananascoulis over de glazen en garneer met de resterende ananasblokjes en muntblaadjes.