Kabeljauw met mosterdsaus en groentepuree

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
30 min
Ingrediënten: 
4 moten kabeljauw
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2,5 dl room
2 el Gentse Tierenteyn-mosterd
2 el gehakte dille
Boter
Olijfolie
peper & zout
Voor de puree:
1 kleine bloemkool, in roosjes
4 wortelen, in schijfjes
1 preistengel, in ringen
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1,5 l groentebouillon
nootmuskaat
Ingrédients: 
4 darnes de cabillaud
1 oignon, haché
1 gousse d’ail, écrasée
2,5 dl de crème
2 cs de moutarde Gantoise Tierenteyn
2 cs d’aneth haché
beurre
huile d’olive
poivre & sel
Pour la purée:
1 petit chou-fleur, les fleurs
4 carottes, en rondelles
1 tige de poireau, en anneaux
3 gousses d’ail, hachée
1,5 l de bouillon de légumes
noix de muscade
Bereiding: 

Kook de bloemkool met de wortelen gaar in de groentebouilon. Giet af en pureer met de staafmixer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak de prei met de look glazig in wat boter. Meng samen met een scheutje olijfolie onder de puree. Kruid de vis met peper en zout. Verwarm een klontje boter in een grote pan en bak de vismoten om en om in 5 minuten gaar. Fruit de ui en knoflook kort aan in een beetje olijfolie. Schenk er de room bij en voeg de mosterd toe. Roer goed door en laat op een zacht vuur wat indikken. Voeg de dille toe en kruid met peper en zout. Verdeel de kabeljauw over de borden, schenk er de mosterdsaus over en schep er de puree bij. Garneer met extra dille en zwarte peper.