Kabeljauw met pistachekorst

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
4 geschilde aardappelen in dunne plakjes
olijfolie
2 sneetjes oud wit brood, zonder korst
75 g gepelde pistachenoten
4 el basilicumblaadjes
2 el fijngesneden bieslook
1 el citroensap
peper & zout
4 kabeljauwfilets, ± 150 g elk
gestoomde groenten naar keuze
Bereiding: 

Mix in een keukenrobot het brood, de pistaches, de basilicum, de bieslook en het citroensap onder elkaar tot een kruimelig mengsel. Op smaak brengen met peper.

Verwarm de oven voor op 200°. Bedek 2 bakplaten met bakpapier. Leg de aardappelschijfjes in een laagje op 1 bakplaat. Besprenkelen met olijfolie en 20 minuten in de oven plaatsen.

Dep intussen de vis droog en kruid hem met peper en zout. Leg hem op de tweede bakplaat en druk er het pistachemengsel op. Besprenkelen met olijfolie en 12 minuten in de oven plaatsen.

Verdeel de aardappelen over 4 borden en leg er telkens een kabeljauwfilet op. Serveren met gestoomde groenten.