Kabeljauw met tomaten-kruidenkorst

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
1 el olijfolie
zeezout
peper
4 kabeljauwfilets van 125 g
4 el tomatenpesto
75 g wit broodkruim
de geraspte schil van 1/2 citroen
3 el fijngehakte kruiden (dille, kervel, peterselie)
jonge slablaadjes
1 rode ui, in fijne ringen
4 kleine tomaten
Ingrédients: 
1 c. à s. d’huile d’olive
sel marin
poivre
4 filets de cabillaud de 125 g
4 c. à s. de pesto aux tomates
75 g de chapelure blanche
le zeste râpé de 1/2 citron
3 c. à s. d’herbes ciselées (aneth, cerfeuil, persil)
jeunes feuilles de laitue
1 oignon rouge
4 petites tomates
Bereiding: 

Wrijf een bakplaat in met olijfolie. Leg er de kabeljauwfilets op en kruid ze met peper en zeezout. Smeer er telkens een halve eetlepel tomatenpesto op. Meng de resterende pesto, het broodkruim, de citroenzeste en de kruiden onder elkaar. Verdeel dit mengsel over de visfilets. Plaats de vis 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.

Snij intussen de ui in fijne ringetjes en de tomaten in kwartjes. Meng ze onder de slablaadjes en dien het slaatje op met de vis.