Kabeljauwschotel met prei en witte bonen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
30 g boter
2 preistengels, in ringen
200 g aardappelen, in blokjes van ± 1 cm
peper & zout
4 dl melk
6 dl kippenbouillon
400 g kabeljauw
2 el bloem
1 blikje zoete maïs
400 g witte bonen uit blik, uitgelekt
1 el fijngehakte peterselie
1 tl paprikapoeder
Ingrédients: 
30 g de beurre
2 tiges de poireau, en anneaux
200 g de pommes de terre, en dés de ± 1 cm
poivre & sel
4 dl de lait
6 dl de bouillon de poule
400 g de cabillaud
2 cs de farine
1 petite boîte de maïs doux
400 g de haricots blancs en boîte, égouttés
1 cs de persil, finement haché
1 cc de paprika en poudre
Bereiding: 

Laat de boter smelten in een vuurvaste pan. Doe de prei en aardappelblokjes in de pan en strooi er flink wat peper en zout over. Laten bakken tot de prei zacht is. Doe intussen de melk en de kippenbouillon samen met de kabeljauw in een ander pannetje. Tot tegen het kookpunt brengen en de vis na 10 minuten uit het vocht verwijderen.

Meng de bloem en de maïs onder de prei en aardappelen. Enkele minuten laten bakken en dan het kookvocht van de vis toevoegen. Aan de kook brengen en dan de bonen toevoegen. Verder laten koken tot de aardappelen zacht zijn. Verdeel de kabeljauw in stukjes en doe ze bij de groenten. Meng er ten slotte de peterselie onder en bestrooi met paprikapoeder.