Kalfsvlees met erwten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
200 g diepvrieserwten
1 sjalot, fijngehakt
10 salieblaadjes, in fijne reepjes
4 plakken Ganda-ham, in fijne reepjes
500 g dun kalfsvlees, in reepjes
peper & zout
2 el boter
1 dl witte porto
1 dl kalfsfond of kippenbouillon
Ingrédients: 
200 g de petits pois surgelés
1 échalote finement hachée
10 feuilles de sauge, en fines lamelles
4 tranches de jambon Ganda, en fines lamelles
500 g d'escalopes de veau, en lamelles
poivre & sel
2 cs de beurre
1 dl de porto blanc
1 dl fond de veau ou de bouillon de poule
Bereiding: 

Kruid het kalfsvlees met peper en zout. Bak het op een hevig vuur kort rondom bruin in de boter. Leg het op een bord en plaats dat 15 minuten in en voorverwarmde oven van 80°. Blancheer ondertussen de erwten 2 minuten en giet ze af.

Bak in het overgebleven braadvet de sjalot, de salie en de Ganda-ham 2 minuten. Blussen met de porto en de bouillon (of fond). Laat het vocht tot de helft inkoken. Voeg dan de erwten toe en laat alles nog 2 minuten doorkoken. Doe er het vlees bij en dien op met bijvoorbeeld spaghetti.