Kalkoenborst in spek met paddenstoelcannelloni

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
4 stukken kalkoenborstfilet van 150 g
peper & zout
12 dunne plakken gerookt spek
2 tijmtakjes
100 g boter
1 el olijfolie
0,5 dl droge witte wijn
1,5 dl gevogeltefond
1 dl room
4 lasagneblaadjes
2 sjalotten, fijngesneden
1 knoflookteentje, geplet
400 g bospaddenstoelen, fijngesneden
3 peterselietakjes, fijngehakt
50 g vers geraspte Parmezaan
250 g sluimererwten
roze peperbolletjes
Ingrédients: 
4 filets de dinde de 150 g
sel et poivre
12 fines tranches de lard fumé
2 branches de thym
100 g de beurre
1 c. à s. d’huile d’olive
0,5 dl de vin blanc sec
0,5 dl de vin blanc sec
1 dl de crème
4 feuilles de lasagne
2 échalotes finement hachées
1 gousse d’ail écrasée
400 g de champignons des bois émincés
3 branches de persil hachées
50 g de parmesan fraîchement râpé
250 g de mange-tout
250 g de mange-tout
Bereiding: 

Kruid het vlees met peper, zout en tijmblaadjes en verpak het stevig in spek. Bak de rolletjes rondom aan in 1 eetlepel boter. Laat ze daarna 25 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180°.

Bak 100 g paddenstoelen in de olijfolie. Blussen met de wijn, de fond en de room. Ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken. Laat er daarna 60 g boter in smelten. Met een staafmixer fijn mixen en op smaak brengen met peper en zout.

Kook de lasagneblaadjes beetgaar in zoutwater. Afgieten en droogdeppen. Bak de paddenstoelen, look en sjalotten in de resterende boter. Kruiden met peper en zout en er de peterselie en Parmezaan onder roeren. Verdeel dit over de lasagnevellen en rol ze stevig op. Snij de rolletjes in stukjes van 3 cm.

Mix de paddenstoelensaus schuimig en schep ze op het bord naast het vlees. Bestrooi de cannelloni met geplette roze peper en serveer er beetgaar gekookte sluimererwten bij.