Kalkoenburgers

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
500 g kalkoengehakt
8 plakjes ontbijtspek
2 geplette knoflookteentjes
1 sjalot, fijngesneden
1 tl gedroogde tijm
1 tl fijngesneden peterselie
½ rood pepertje, fijngesneden
enkele druppels tabasco
2 tl barbecuekruiden
olijfolie
4 plakjes smeltkaas
4 zachte ronde broodjes
rode eikenbladsla
2 el DL Tartare Sweet Onion
Ingrédients: 
500 g de haché de dinde
8 tranches de lard petit déjeuner
2 gousses d'ail écrasées
1 échalote, finement coupée
1 cc de thym, séché
1 cc de persil, finement coupé
½ piment rouge, finement coupé
quelques gouttes de tabasco
2 cc d'épices à barbecue
huile d'olive
4 tranches de fromage fondu
4 petits pains ronds et mous
salade feuille de chêne rouge
2 cs de mayonnaise DL Sweet Onion
Bereiding: 

Meng met de hand de look, sjalot, tijm, tabasco, barbecuekruiden, peterselie en het pepertje onder het gehakt. Verdeel het vlees in vier en vorm er mooie hamburgers van. Besprenkel ze lichtjes met olijfolie en bak ze dan 5 tot 6 minuten op een middelmatig warme barbecue. Bak tegelijk het spek krokant. Leg de laatste 2 minuten een plakje kaas op de hamburgers.

Snij de broodjes open en smeer er de saus op. Leg er eerst de hamburgers op en vervolgens enkele blaadjes eikenbladsla en het spek.