Kalkoenquiches

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
4 mooie stukjes kalkoen van ca. 85 g
250 g bloemige aardappelen, in blokjes
20 g boter
1 kant-en-klaar kruimeldeeg
100 g geraspte kaas
2 eieren
250 g roomkaas
2 el gesmolten boter
peper & zout
nootmuskaat
250 g kerstomaatjes
4 el olijfolie
basilicumblaadjes
Ingrédients: 
4 beaux morceaux de dinde d’env. 85 g
250 g de pommes de terre farineuses coupées en dés
20 g de beurre
20 g de beurre
100 g de fromage râpé
2 œufs
250 g de fromage à la crème
2 c. à s. de beurre fondu
sel et poivre
noix de muscade
250 g de tomates cerises
4 c. à s. d’huile d’olive
feuilles de basilic
Bereiding: 

Kook de aardappelblokjes 20 minuten in zout water. Verdeel intussen het kruimeldeeg in 4 en bedek er evenveel ingevette taartvormpjes mee. Goed aandrukken en het overtollige deeg weg snijden.

Duw de aardappelen door een roerzeef en roer er onmiddellijk de gemalen kaas, de eieren en de roomkaas onder. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en verdelen over de vormpjes.

Kruid de kalkoenmedaillons met peper en zout en bak ze rondom aan in gesmolten boter. Leg eens stuk vlees midden in de quiches. Bak ze 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°. Dien de quiches op met gehalveerde kerstomaatjes –op smaak gebracht met peper, zout en olijfolie – en basilicumblaadjes.