Kalkoenrollade met appel en ui

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Moeilijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
4 kalkoenlapjes
peper & zout
4 plakken woudham
10 salieblaadjes
2 el olijfolie
500 g appel in schijfjes (vb. Golden Delicious)
250 g rode ui (in ringen)
½ tl korianderzaadjes
4 peperbolletjes
2 el olijfolie
1 el boter
1 el bruine suiker
2 el balsamico-azijn
2 dl appelsap
Ingrédients: 
4 escalopes de dinde
poivre & sel
4 tranches de jambon de la Forêt Noire
10 petites feuilles de sauge
2 cs d'huile d'olive
500 g de pommes (Golden Delicious) en tranches
250 g d'oignons rouges en anneaux
½ cc de graines de coriande
4 grains de poivre
2 cs d'huile d'olive
1 cs de beurre
1 cs de sucre brun
2 cs de vinaigre balsamique
2 dl de jus de pomme
Bereiding: 

Leg de kalkoenlapjes op huishoudfolie en klop ze plat. Bestrooien met peper, er telkens een plak woudham opleggen en oprollen. Samen met een blaadje salie vaststeken met tandenstokers. Kruiden met peper en zout. Bak de rollades rondom aan in de olijfolie en zet dan het deksel op de pan. Nog tien minuten laten smoren. Verhit intussen de olie met boter en bak er de uien 5 minuten in. Strooi er de bruine suiker over en voeg dan de appelschijfjes, peperkorrels en korianderzaadjes toe. Na twee minuutjes blussen met balsamico. Even laten inkoken en dan het appelsap toevoegen. 5 minuten laten koken en dan op smaak brengen. Snij de rollade doormidden en dien ze op met de appels. Besprenkelen met de appelsaus. Afwerken met enkele salieblaadjes. Bij voorkeur opdienen met geroosterde aardappelschijfjes.