Kalkoenrollade met gedroogde pruimen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
40 minuten
Ingrediënten: 
4 dunne kalkoenlapjes
150 g gedroogde pruimen
4 plakken Serrano-ham
een handvol basilicumblaadjes
2 uien, in ringen
4 dl gevogeltefond
de geraspte schil van 1 citroen
1,5 dl room
3 el Maïzena Express wit
4 el mosterd
4 tl tomatenpuree
½ tl sterk paprikapoeder
2 el olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
4 fines escalopes de dinde
150 g de pruneaux séchés
4 tranches de jambon Serrano
une poignée de feuilles de basilic
2 oignons en anneaux
4 dl de fond de volaille
le zeste d'un citron
1,5 dl de crème
3 cs de Maïzena Express blanc
4 cs de moutarde
4 ct de purée de tomate
½ ct de paprika en poudre
2 cs d'huile d'olive
poivre et sel
Bereiding: 

Klop de kalkoenlapjes zo plat mogelijk en kruid ze met peper en zout. Smeer er de mosterd en een mengeling van de tomatenpuree en het paprikapoeder op. Leg de Serrano-ham op het vlees en verdeel er de uiringen, de basilicumblaadjes en de gedroogde pruimen over. Stevig oprollen en vast steken met tandenstokers.

Bak de rolletjes rondom aan in de olijfolie. Blussen met de gevogeltefond en de citroenschil er onder roeren. Deksel op de pan en op een matig vuur ongeveer een half uur laten pruttelen.

Roer de room onder de saus en bind ze met sausbinder. Op smaak brengen met peper en zout. Lekker met gestoomde broccoli en gekookte aardappelen.