Kalkoensaté met witloof en zoete aardappel

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
2 zoete aardappelen, in reepjes
olijfolie
150 ml volle yoghurt
1 tl honing
1 tl kerrie
1 tl citroensap
4 stronken witloof, fijngehakt
bakje tuinkers
4 kalkoensatés
klontje boter
peper en zout
Ingrédients: 
2 patates douces, en frites fines
huile d’olive
150 ml de yaourt entier
1 cc de miel
1 cc de curry
1 cc de jus de citron
4 chicons, finement hachés
un petit ravier de cresson
4 brochettes de dinde
1 noix de beurre
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de zoete aardappelreepjes 5 minuten voor in gezouten water. Giet af en laat ze goed uitlekken. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de oven. Hussel ze regelmatig om. Meng de yoghurt met de honing, de kerrie en het citroensap en kruid met peper en zout. Schep de saus onder de witloof en meng er de tuinkers onder. Bak de satés goudbruin in de boter. Serveer met de witloofsla en de frietjes.