Kalkoenschnitzel met kappertjessaus

Aantal personen: 
4
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
600 g kalkoenborst
1 het sap van ½ citroen
80 g bloem
¼ tl kippenkruiden
2 eieren
1 el mosterd
250 g broodkruim
1 tl Verstegen Italiaanse kruiden
2 el olijfolie
2 el boter
1 sjalotje, fijngesneden
5 el droge witte wijn
5 el kippenbouillon
4 el room
3 el kappertjes
Ingrédients: 
600 g de poitrine de dinde
le jus de ½ citron
80 g de farine
¼ cc d'épices à poulet
2 oeufs
1 cs de moutarde
250 g de chapelure
1 cc d'épices Italiennes Verstegen
2 cs d'huile d'olive
2 cs de beurre
1 échalote finement coupée
5 cs de vin blanc sec
5 cs de bouillon de poule
4 cs de crème
3 cs de câpres
Bereiding: 

Meng de kippenkruiden onder de bloem. Klop de eieren los met de mosterd. Meng de Italiaanse kruiden onder het broodkruim. Verdeel het vlees in 4 stukken en klop die zo dun mogelijk. Besprenkel ze met citroensap, haal ze door de bloem, de eieren en het broodkruim en plaats ze een kwartier in de koelkast.

Fruit intussen de sjalot 2 minuten in de boter. Blussen met de wijn en de kippenbouillon. Aan de kook brengen en dan de room toevoegen. Het vuur lager zetten en de saus op een zacht vuur tot de helft laten inkoken. Bak ondertussen de kalkoenlapjes in olijfolie, 2 minuten aan iedere kant. Roer de kapertjes onder de saus en schenk ze over het vlees. Lekker met groene boontjes en aardappelen naar keuze.