Kaneelbroodjes met pecannoten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
250 g zelfrijzende bloem
snufje zout
90 g roomboter, in kleine blokjes
160 ml melk
3 el poedersuiker
1 el water
Voor de vulling: 40 g boter
70 g pecannoten, gehakt
50 g rozijnen
50 g bruine suiker + extra
2 tl kaneel
Ingrédients: 
250 g de farine fermentante
une pincée de sel
90 g de beurre, en petits dés
160 ml de lait
3 cs de sucre en poudre
1 cs d’eau
Pour le fourrage :
40 g de beurre
70 g de noix de pécan, hachées
50 g de raisins secs
50 g de sucre brun + 1 cc de cannelle en plus
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180° C. Zeef de bloem en het zout in een kom. Kneed met koude handen de boter door de bloem.Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet er de melk in. Meng alles met een lepel tot een zacht deeg. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 50 bij 60 cm. Smelt de boter en roer er de noten, rozijnen, suiker en kaneel door. Verdeel dit mengsel over het deeg. Rol het deeg vanaf de lange kant op. Druk het laatste stuk wat aan, zodat de rol niet kan opengaan. Snij de rol in plakken van 2 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat bruine suiker.
Zet 25 minuten in de oven totdat de broodjes goudbruin zijn. Laat afkoelen. Meng het poedersuiker met het water en bestrijk hier de broodjes mee.