Kartoffelsalat met Frankfurters

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
1 kg vastkokende aardappelen
peper & zout
2 uien, fijngehakt
2 dl kippenbouillon
1 dl witte wijnazijn
½ komkommer
2 el fijngesneden bieslook
1 dl zonnebloemolie
1 tl mosterd
8 Frankfurter worstjes
Ingrédients: 
1 kg de pommes de terre à chair ferme
poivre & sel
2 oignons hachés finement
2 dl de bouillon de poule
1 dl de vinaigre de vin blanc
½ concombre
2 cs de ciboulette hachée finement
1 dl d’huile de tournesol
1 cc de moutarde
8 saucisses de Francfort
Bereiding: 

Kook de aardappelen in de schil gaar in zoutwater. Afgieten, iets laten afkoelen en de schil verwijderen. Verdeel ze daarna met een eiersnijder in gelijke plakjes. Meng er vervolgens de ui onder. Kook de bouillon op samen met de helft van de wijnazijn. Meng dit warm onder de aardappelen. Ongeveer een half uur laten trekken. Schil intussen de komkommer, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in schijfjes. Roer de rest van de wijnazijn, de zonnebloemolie en de mosterd onder elkaar. Op smaak brengen met peper en zout. Meng de komkommer, bieslook en vinaigrette onder de aardappelen. Serveren met de worstjes.