Kersenclafoutis

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
15 min.
Bereidingstijd: 
20 min.
Ingrediënten: 
2 eieren
75 g suiker
1 pakje vanillesuiker
40 g bloem
1 dl vette room
1 dl melk
225 g kersen
1 el boter
poedersuiker
enkele muntblaadjes
Ingrédients: 
2 œufs
75 g de sucre
1 paquet de sucre vanillé
40 g de farine
1 dl de crème entière
1 dl de lait
225 g de cerises
1 c. à s. de beurre
sucre impalpable
quelques feuilles de menthe
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°. Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een licht en luchtig mengsel. Zeef de bloem en hef hem onder het eiermengsel. Roer er daarna de room en melk onder, zodat je een dik beslag krijg. Laat dit 10 minuten rusten.

Boter een taartvorm in en leg er de kersen in. Laat de pitten gewoon in de kersen, dat komt de smaak ten goede. Giet het beslag over de kersen. Plaats dit in de oven tot de clafoutis goudbruin is en stevig aanvoelt. Afhankelijk van de oven duurt dat ongeveer 15 tot 20 minuten. Lichtjes bestrooien met poedersuiker en afwerken met muntblaadjes.