Kip-enchilada-schotel

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
60 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
5 el boter
1 kleine ui, fijngesneden
4 groene pepers, grof gesneden
500 g gebakken kip, in stukjes
2 el bloem
2 dl kippenbouillon
1 potje Taco Salsa
600 g geraspte kaas naar keuze
9 tortilla’s
een handvol zwarte olijven, fijngesneden
2 lente-uitjes, fijngesneden
Ingrédients: 
5 cs de beurre
1 petit oignon, coupé finement
4 piments verts, coupés gros
500 g de poulet cuit, en morceaux
2 cs de farine
2 dl de bouillon de poule
1 petit pot de sauce Taco
600 g de fromage râpé au choix
9 tortillas
une poignée d’olives noires, coupées finement
2 jeunes oignons, coupés finement
Bereiding: 

Fruit de ui in 2 eetlepels boter. Voeg de pepers en de kip toe en laat ze even mee bakken. Smelt in een pannetje de rest van de boter en roer er de bloem onder. Roer er vervolgens de bouillon onder en daarna ook de Taco Salsa. Verdeel ¼ van deze saus over de bodem van een ovenschotel. Bedek de bodem volledig met 3 tortilla’s. Verdeel er een laagje saus over en vervolgens ook de helft van de kip en 200 g kaas. Herhaal dit nog een keer en eindig met tortilla’s. Afdekken met aluminiumfolie en 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190° plaatsen. Strooi er dan de resterende kaas over en plaats de schotel nog 5 minuten in de oven, zonder folie. Voor het opdienen bestrooien met olijven en lente-uitjes.