Kip met rode appel

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
120 minuten
Ingrediënten: 
1 braadkip van 1,5 kg
1 citroen, gevierendeeld
3 el olijfolie
peper & zout
2 fijngehakte uien
2 wortelen, fijngehakt
2 selderstengels, fijngehakt
2 laurierblaadjes
2 rozemarijntakjes
2 knoflookteentjes, geplet
1 el bloem
2,5 dl cider
2,5 dl kippenbouillon
2 grote rode appels, in partjes
3 el room
1 el fijngehakte platte peterselie
Ingrédients: 
1 poulet de 1,5 kg
1 citron, coupé en 4
3 cs d'huile d'olive
poivre & sel
2 oignons finement hachés
2 carottes finement hachées
2 branches de céleri finement haché
2 feuilles de laurier
2 petites branches de romarin
2 gousses d'ail écrasées
1 cs de farine
2,5 dl de cidre
2,5 dl de bouillon de poule
2 grosses pommes rouges, en quartiers
3 cs de crème
1 cs de persil plat finement haché
Bereiding: 

Verhit de oven op 200°. Stop de citroenpartjes in de kip en leg ze in een ovenschotel. Kruiden met peper en zout en besprenkelen met een eetlepel olijfolie. Plaats de kip dan een half uur in de oven.

Stoof intussen de ui, wortelen, selder, laurier en rozemarijn in de rest van de olijfolie. Laat dit 30 minuten pruttelen. Roer er de knoflook en de bloem onder. Blussen met de cider en de bouillon en op smaak brengen met peper en zout.

Leg de kip in de pan en giet er de braadsappen over. Afdekken met aluminiumfolie en 40 minuten in een oven van 180° plaatsen. Voeg dan de appelpartjes toe en plaats de pan onafgedekt nog 20 minuten in de oven. Roer op het laatst de room en de peterselie onder de groenten.