Kipfilet gevuld met spinazie en kaas

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
4 kipfilets
200 g diepvriesspinazie, ontdooid
100 g mozzarella, in blokjes
2 el roomkaas
het sap en de geraspte schil van 1 citroen
1 knoflookteentje, geplet
peper & zout
4 el bloem
2 el olijfolie
2 el ongezouten boter
Ingrédients: 
4 filets de poulet
200 g d’épinard surgelé, décongelé
100 g de mozzarella en dés
2 cs de fromage à la crème
le jus et l’épluchure râpée de 1 citron
1 gousse d’ail, écrasée
poivre & sel
4 cs de farine
2 cs d’huile d’olive
2 cs de beurre non salé
Bereiding: 

Snij met een scherp mes de kipfilets tot ¾ in. Kruid de ‘enveloppes’ van binnen en van buiten met peper en zout. Knijp alle vocht uit de spinazie en doe hem samen met de mozzarella, de roomkaas, de citroenschil, look en ½ tl zout in een keukenrobot. Mix alles fijn en vul hier de kipfilets mee. Vast steken met tandenstokers en rijkelijk bestrooien met bloem. Bak de kip 3 tot 4 minuten aan iedere kant in de olijfolie. Leg ze daarna op een bakplaat, besprenkel ze met het citroensap en verdeel er de boter over. Plaats de kipfilets nog 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190°. Bij voorkeur opdienen met rijst.