Kippenpotje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
105 minuten
Ingrediënten: 
1 grote braadkip
peper & zout
2 el olijfolie
500 g aardappelen, geschild
5 wortelen, geschild
500 g vruchtvlees van pompoen
200 g groene boontjes
300 g witte kool, geraspt
een takje rozemarijn
3 dl kippenbouillon
Ingrédients: 
1 gros poulet à rôtir
sel et poivre
2 c.à.s. d’huile d’olive
500 g de pommes de terre épluchées
5 carottes épluchées
500 g de chair de potiron
200 g de haricots verts
300 g de chou blanc râpé
un brin de romarin
3 dl de bouillon de poule
Bereiding: 

Kruid de braadkip aan de binnen- en buitenkant stevig met peper en zout. Bak ze daarna rondom aan in een grote pan met olijfolie. Snij de aardappelen, wortelen, pompoen en boontjes in stukken en voeg ze samen met de witte kool toe aan de kip. Leg de rozemarijn bovenop.

Schenk de bouillon in de pan en laat het geheel anderhalf uur pruttelen met het deksel op de pan. Snij vóór het serveren de kip in stukken.